Oliebe plantaardige haarkleuringen

Wat is het eigenlijk, een plantenkleuring? 

Het kleuren van haren met planten is een fantastisch, natuurlijk en plantaardig alternatief voor het gebruiken van chemische haarverf. De OLIEBE® kleurproducten bestaan voor 100% uit gemalen planten. (dit zijn: Henna, ratanhia wortel, cassia, indigo, rood sandelhout, krapwortel, walnootbolster, tarwe extract, kurkuma, blauwhout, salie, oregano, ververs wede, senne bladeren, vlierbessen, hibiscus, vuilboom schors, koffie, rabarberwortel, roomse kamille, cachou, rode biet, berkenbladeren, malve bloemen, zwarte thee en kummel. Bloemen, wortels, schors, hout, vruchten, blaadjes. Van elke plant worden de 'kleurende' onderdelen gebruikt.)

De kleurpigmenten van de Oliebe plantaardige kleuringen leggen zich als een laag op het haar en vullen oneffenheden op. Het haar word glad en krijgt meer glans en wordt steviger door het aanwezige looizuur. Plantaardige kleuren vullen oneffenheden op en vormen een laag om de opperhuid. Samen met het looizuur zorgt dit voor glad, glanzend en stevig haar. 

Met Oliebe kleuringen wordt het eigen kleurpigment niet aangetast. maar dient juist als basis en ondergrond. Daarom kan er niet lichter gekleurd worden. De kwaliteit van het haar blijft optimaal of wordt zelfs verbeterd. De verfkleur blijft voorlopig de ondergrond waarop gewerkt wordt. Doordat er een kleurlaagje over je haar heen komt te liggen beschermt het je haar, reflecteert het meer licht, en laat het je haar glanzen. Voor het uitvinden van het goede recept nemen we de tijd. Het kan zijn dat het niet in één keer precies naar je zin is, het recept kan in dat geval gewoon aangepast worden.

Het resultaat van een kleurverandering met plantaardige kleuringen is altijd afhankelijk van uw individuele tint, de kleurkeuze en inwerktijd van het product. Uw natuurlijke tint is de basis van uw nieuwe kleur. 

De natuurlijke transparantie van De OLIEBE plantenkleurkuur maakt dat alle kleuren er natuurlijk uitzien. U krijgt uw eigen individuele haarkleur. Er ontstaat geen hard zichtbare uitgroei.

Het toepassingsgebied ligt tussen heel lichtblond en zwart, weer afhankelijk van de natuurlijke haarkeur. Het is mogelijk om donkerder te kleuren of een warme of koele schakering aan te brengen. Eén tot twee tinten lichter is alleen te suggeren, het resultaat lijkt dan optisch lichter. Nog lichtere tinten moeten met chemische verf en/of blondering worden gemaakt.  Ook 100% wit haar kan op bevredigende wijze gekleurd worden, binnen de grenzen van de mogelijkheden van de plantenkleuringen. 

Hoe werken de OLIEBE® plantenkleurkuren?

Onze OLIEBE® kleurproducten bestaan voor 100% uit gemalen planten. De kleuring hecht aan/in de buitenste lagen van het haar. Het eigen pigment wordt niet aangetast en de conditie van het haar wordt beter!

OLIEBE® heeft géén keurmerk

Oliebe kiest bewust om zonder keurmerk te werken. Keurmerken zijn weliswaar een garantie dat er een aantal grondstoffen níet inzitten, maar er is naar de mening van Pietschmann nog veel te veel ruimte om wél ongezonde of allergene grondstoffen zoals conserveringsmiddelen of geurstoffen te gebruiken. OLIEBE® heeft zijn eigen AP keurmerk.

Eigenschappen plantaardige kleuren

> er kan niet lichter gekleurd worden met planten.
> de natuurtint is de basis van de nieuwe kleur.
> de transparantie zorgt ervoor dat het er natuurlijk uitziet.
> iedere klant krijgt een individuele kleur.
> het is mogelijk om de natuurlijke kleur donkerder te kleuren of een warme schakering of een koele schakering aan te brengen, 
> kleurschakeringen die één tint lichter lijken dan de natuurtint zijn te suggereren, het lijkt dan optisch lichter.
> om donkerder te kleuren moet de kleur gestapeld worden, dus tweemaal kleuren met dezelfde of verschillende kleuren.

Verzorgingsproducten van OLIEBE®

OLIEBE® heeft verschillende huid- en haarverzorgingsproducten ontwikkeld, voor zowel de normale als zeer gevoelige huid. Uitsluitend bij de Oliebe natuurkapper verkrijgbaar. Klik hier voor de verzorgingsproducten. 

Opmerking

Er zijn steeds meer merken die zogenaamde plantenkleuringen verkopen, zij zijn echter vaak gemanipuleerd met andere grondstoffen, sommigen zelfs met PPD.

OLIEBE® haarkleuring is volledig plantaardig en waar mogelijk biologisch.
Bedrijfsfilosofie van de leverancier van de producten van Oliebe is: zorgvuldig omspringen met de gezondheid van mensen en onze planeet. De producten, maar ook het verpakkingsmateriaal, zijn zo gemaakt dat het milieu zo min mogelijk belast wordt.