Serie Terre du Bonheur producten, speciaal voor de gevoelige huid

De serie Terre du Bonheur is speciaal ontwikkeld voor mensen met huidproblemen. De hele serie is basisch/alkalisch gemaakt met kaliumhydroxide ofwel potas. De pH waarde van de producten is 8.3. De serie is zonder geur ontwikkeld. (Bodylotion en huid- en haarwater is ook met rozengeur verkrijgbaar)

 

De producten bevatten geen linalool. Meer mensen dan gedacht zijn waarschijnlijk allergisch voor dit natuurlijk geuringrediënt dat gebruikt wordt voor shampoo, crèmespoeling en zeep. Zweedse onderzoekers vermoeden dat 2% van de bevolking er last van heeft. Dit zogeheten linalool is verwerkt in 60 tot 80% van de op de markt zijnde persoonlijke verzorgingsproducten. Wanneer linalool aan de lucht oxideert (afbreekt) kan dit een allergische reactie zoals eczeem veroorzaken. 

Alle Oliebe shampoo zijn sterk geconcentreerd, en moeten derhalve minstens 1:5 tot 1:10 met water verdund worden, in een bijgeleverd mengflesje. Dit moet goed geschud worden, en het schuim spuit u tussen het -droge- haar op het hoofd. Tussendoor het mengflesje blijven schudden. U wast dan uw schedel met het schuim. Daarna goed met water spoelen. 

Shampoo basisch 200 ml // pH 8.3

Milde shampoo voor de gevoelige huid, geeft volume, houdt vocht vast, zonder geurstoffen.

Belangrijke informatie: Er zijn geen conserveringsmiddelen gebruikt, en om de houdbaarheid van het product te waarborgen mogen er geen bacteriën bij de shampoo komen. U mag derhalve niets aan de fles toevoegen, ook geen water. Vermijd alle contact met vingers en handen met de opening van de fles.  De fles moet na gebruik gesloten worden. 

Ook verkrijgbaar in 500 ml. 

Ingrediënten: Water, suikertensitide, alcohol, acylglutamaat, Na-PCA**, kokosolie kbA*, zijdeproteïne, xanthaangom, zeezout, kaliumhydroxide, thuja essence kbA. // * kbA: gecontroleerde biologische teelt, ** Na-PCA is de belangrijkste natuurlijke huideigen moisturizer

Ingrediënten: Water, alcohol, kokosolie kbA*, dicrapylyl ether, suikertensitide, glyceryloleaat, Hamamelishydrolaat kbA, rozenhydrolaat kbA, saliehydrolaat kbA, kokosvruchtensap, xanthaangom, aloë essence, Na-PCA**, zijdeproteïne, kaliumhydroxide, diamantpoeder, rozenolie kbA, thuja essence. // * kbA: gecontroleerde biologische teelt, ** Na-PCA is de belangrijkste natuurlijke huideigen moisturizer

Crèmespoeling, leave-in conditioner, 200 ml   pH 8.3

Voor regelmatige verzorging, met zijdeproteïne en aloë vera, voor extra glans, maakt het haar luchtig, geeft een frisse geur.

Deze crèmespoeling is een prachtig product, ook voor normaal en fijn haar. Een klein beetje product op de handen verdelen, en vooral in de lengte van het haar aanbrengen en voorzichtig inmasseren en doorkammen. Eventueel uitspoelen. Vervolgens naar wens föhnen of aan de lucht laten drogen. Kan als leave-in conditioner gebruikt worden. 

Ingrediënten: Water, kokosolie kbA*, alcohol, glycerylstearaat SE, suikertensitide, sheaboter kbA, Na-PCA**, zijdeproteïne, potas en thuja extract. // * kbA: gecontroleerde biologische teelt, ** Na-PCA is de belangrijkste natuurlijke huideigen moisturizer

Haarkuur, 150 ml // pH 8.3

Bij zeer droge hoofdhuid. Kalmerend voor de schilferige hoofdhuid. Herstellend na chemische behandeling van het haar, hoogwaardig en zeer verzorgend.

Terre du Bonheur Haarkuur is te gebruiken na chemische behandelingen van het haar, of na een "zon"-vakantie. Het product is sterk geconcentreerd en kan met water worden verdund, of in kleine hoeveelheden in de handen uitgesmeerd en over het haar worden verdeeld. Na maximaal 15 minuten grondig met water uitspoelen.


Ingrediënten: Water, alcohol, zijdeproteïne, zeezout, potas en thuja essence. 

Sprayconditioner, 150 ml // pH 8.3

Voor gemakkelijk kambaar haar, met zijdeproteïne, zeer geschikt voor kinderhaar, maakt het haar luchtig en geeft een frisse geur.

De zijdeproteine maakt het haar zacht en makkelijk te kammen. De spray hoeft niet te worden uitgespoeld en kan naar behoefte dagelijks gebruikt worden. De spray is goed voor dun en fijn haar, bijvoorbeeld ook voor het haar van uw kinderen. Spuit de spray tussen de droge of natte haren, kam het voorzichtig door. Naar wens drogen. 

Ingrediënten: Water, Kokosolie kbA, alcohol, glycerylstearaat SE, zijdeproteïne, glyceryllaureaat en potas. // * kbA: gecontroleerde biologische teelt.

Kokoscrème voor haar en gezicht, 50 ml // pH8.3

Geeft glans aan het haar, reguleert het vochtgehalte en maakt glad en soepel, verzorgt de haarpunten, opbouwend, zelf-emulgerende werking. Zeer geschikt als gezichtscrème, handcrème en als basis voor uw make-up. Niet vet en zuinig in gebruik.

Kokoscrème is een verzorgings- en finishing product, voor zowel haar als huid. Een dun filmlaagje op de handen wrijven en over uw haar of gezichtshuid aanbrengen.

Ingrediënten: Water, inuline, tarweproteïne, zijdeproteïne, kaliumhydroxide

Föhnlotion, 150 ml // pH 8.3

Geeft elastische stevigheid, voor soepelvallend haar, voor föhnkapsels met en zonder borstel, voor luchtgedroogde kapsels. Met inuline, tarwe- en zijdeproteïne. Plakt niet en laat geen resten na.

Schudt de lotion voor gebruik goed, spuit tussen het haar en kam het door. Daarna naar wens föhnen of aan de lucht laten drogen. Lichte fixatie. Voor steviger fixatie gebruikt u krulversteviger of haarspray. 


Ingrediënten: Water, alcohol, inuline, tarweproteïne, elemihars, xanthaangom, potas

Krulversteviger, 150 ml // pH 8.3

Geeft krachtige stevigheid, bevat zijdeproteïne, geschikt om krul in drogend haar te kneden, geschikt voor watergolf, volledig in water oplosbaar, met elemihars, xanthaangom en inuline

Krulversteviger is steviger dan de föhnlotion, door de elemi en xanthaangom. Goed te gebruiken om van nature krullend haar te verstevigen tijdens het drogen, en krachtiger op te laten krullen. De krul zakt minder snel uit. 


Ingrediënten: Water, alcohol, alantstijfsel, xanthaangom, tarweproteïne, elemihars, Na-PCA**, zijdeproteïne, potas. // ** Na-PCA is de belangrijkste natuurlijke huideigen moisturizer

Stylinggel, 50 ml // pH 8.3

Bevat tarwe- en zijdeproteïne. Soepele versteviging, verzorgt en geeft glans aan het haar, reguleert het vochtgehalte.

Stylinggel is een finishing product en zeer geschikt om kort haar te modelleren. In nat en droog haar te gebruiken. Bij gebruik in droog haar creëert u meer volume zonder föhnen. U brengt het product dan bij de haarwortel aan. Het haar blijft soepel en wordt niet vet.Ingrediënten: Water, alcohol, schellak, zijdeproteïne, potas, rozengeranium kbA*. // * kbA: gecontroleerde biologische teelt. 

Haarspray, 150 ml // pH 8.3

Met schellak, zijdeproteïne en allantstijfsel. Voor maximum stevigheid, geeft extra glans, volledig uitwasbaar, laat geen resten achter.

Haarspray is een natte lak, dat betekent dat u weinig moet spuiten en tussendoor even moet laten drogen. Kan tussen, en over het haar gespoten worden. Borstel de lak tussen twee wasbeurten goed uit.Ingrediënten: Water, suikertensitide, alcohol, abrikozenpitolie kbA*, NaPCA**, steenzout, xanthaangom, aloë vera essence, gingko essence, melkzuur. // *kbA: gecontroleerde biologische teelt, **NaPCA: de huid bevat natuurlijke moisturizers, waarvan NaPCA de belangrijkste is.

Douchegel, waslotion, gezichtsreiniger, make-up remover, 200 ml // pH 8.3

Milde en frisse waslotion voor gezicht en lichaam. Kan verdund en onverdund worden gebruikt. Grondig naspoelen met water. Reguleert het vochtgehalte van de huid. Zeer geschikt als gezichtsreiniger en make-up remover. Bevat geen zeep.

De gel op de handen verdelen en op de huid aanbrengen, inmasseren en daarna grondig afspoelen met water. Voor gezichtsreininging brengt u de gel aan op een vochtig washandje of wattenschijfje en wast u het gezicht schoon. Daarna met ruim water afspoelen. Wel op en om het oog te gebruiken, niet in het oog.

Ingrediënten: Water, kokosvet kbA*, abrikozenpitolie kbA, alcohol, rozenbottelolie kbA, sheaboter kbA, (karitéboter, cacaoboter kbA, duindoornolie kbA, kokosvruchtvleessap, potas. // * kbA: gecontroleerde biologische teelt.

Bodylotion, voor extreem gevoelige en snel geïrriteerde huid, 200 ml // pH 8.3

Voor gebruik schudden, zeer zuinig in gebruik, met duindoorn-, rozenbottel- abrikozenpitolie en sheaboter. Zonder linalool.

Opbrengen op zowel vochtige als droge huid, werkt antiseptisch, adstringerend en stimulerend.

Geschikt voor de droge en snel geïrriteerde huid. Dun op de vochtige of droge huid aanbrengen en licht inmasseren.

Ingrediënten: Water, alcohol, hamamelishydrolaat kbA*, cisterooshydrolaat kbA, ginkgo essence, aloë vera essence, kokosvruchtvleessap, potas. // * kbA: gecontroleerde biologische teelt.

Huid- en haarwater, gezichtstonic, 150 ml // pH 8.3

Om na reiniging van de huid te gebruiken, voor het haar, gezicht en decolleté. Hydrolaten en essences reguleren de vocht-vet huishouding, brengt huid in balans en verfrist. Zeer geschikt voor kinderhaar, werkt desinfecterend. Zonder linalool voor de extra gevoelige huid. Bevat alcohol; voorzichtig bij de ogen. 

Huid- en haarwater brengt huid en haar na reiniging in balans. Ook pas geknipt en gereinigd haar wordt gesloten en behoed tegen splijten. Ook zeer geschikt om in de herfst en winter, bij koude en droge lucht, statische elektriciteit van het haar tegen te gaan.