De behandeling

Kies voor een kleurbehandeling, een kleurspoeling of een Haarkuur. Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende behandelingen.Kleurbehandeling


Korte intake bij de 1e keer kleuren

Voorafgaand aan de eerste afspraak neem ik tijd voor een intake. Dit duurt maximaal 15 minuten, en is bedoeld om het juiste recept voor uw individuele wens te kunnen samenstellen, met inachtneming van de mogelijkheden en de onmogelijkheden van de OLIEBEĀ® plantenkleurkuur. Aan de hand daarvan wordt je persoonlijke recept gemaakt.

Het kleuren van uw haar met de OLIEBEĀ® haarkleurkuren biedt een grote hoeveelheid voordelen. Klikt u hier voor uitgebreide informatie over de werking. 

Persoonlijk en individueel recept

Na de intake van ongeveer 15 minuten waarbij rekening gehouden wordt met het beoogde en gewenste resultaat, individuele natuurtint en kleurhoogte van uw haar, de hoeveelheid haar, de dikte van het haar, aandeel grijs haar, de mogelijkheden en de onmogelijkheden wordt je persoonlijke recept gemaakt.

Uw persoonlijke recept is alleen op u van toepassing en geeft een uniek resultaat. Wanneer u van nature kleurschakeringen in het haar heeft, verdwijnen deze niet wanneer u uw haar met OLIEBE kleurt.

Wat gebeurt er vervolgens? 


Uw hoofdhuid en haar wordt grondig gewassen  met een toepasselijke Oliebeshampoo. U kunt hiervoor op de kappersstoel blijven zitten. Daarna wordt uw haar aan de wasunit uitgespoeld. Mocht uw haar na de 1e keer wassen niet schoon zijn, dan wordt uw haar nogmaals gewassen. De ervaring leert dat wanneer mensen niet-natuurlijke haarstylingsproducten en shampoo's gebruiken, - die beiden vaak siliconen bevatten - het haar na 1 keer wassen niet schoon is. De siliconenlaag is dan nog gedeeltelijk op het haar aanwezig. Wil de Oliebe kleur goed hechten dan is het noodzakelijk dat uw haar compleet schoon en vrij van siliconen is. 

En dan? 


Het voor u bepaalde kleurpoeder, of een mix, wordt ter plekke gemengd en daarna met water en eventueel appelazijn aangelengd. Dit alles gebeurt in een goed geventileerde ruimte met een Itec luchtreiniger. Vervolgens wordt de warme brei met een kwast op uw haar aangebracht. U krijgt daarna een mutsje op om het haar warm en vochtig te houden, en brengt u - afhankelijk van de inwerktijd - 15 tot 45 minuten onder de droogkap door. Met uiteraard een lekker kopje koffie of thee, wat lekkers naar believen en prettig 'leesvoer'. Hierna wordt het haar zorgvuldig uitgespoeld. Sommige kleuren hebben tot maximaal twee dagen de tijd nodig om volledig te oxideren waarna de kleur goed tot zijn recht komt. U mag het haar na de kleuring twee dagen niet met shampoo wassen. Wassen met alleen water mag wel. 

Schone en goed geventileerde ruimte

Ik werk in een schone en goed geventileerde ruimte. In de salon gebruik ik een professioneel luchtreinigingsapparaat van Itec

Plantenkleurkuur en prijs

De prijs van de plantenkleurkuur bestaat uit twee delen, de behandeling zelf bedraagt 38,00 en de hoeveelheid benodigd product bedraagt  20,00 per 100 gram.

Bij de meeste mensen volstaat een enkele behandeling met een hoeveelheid product tussen de 70 en 110 gram.

Dubbele kleuring

Het aandeel grijs in uw haar bepaalt mede of u voor een dubbele kleuring nodig is. Als u een hoog percentage grijs in uw haar heeft, worden veel kleuren als snel te koperrood, rood of oranje. Of gewoonweg niet de gewenste kleur. het is dan gebruikelijk om een tweede, corrigerende kleuring te zetten, om zo tot het gewenste resultaat te komen. Dit houdt in dat de witte delen van uw haar voorgepigmenteerd worden, waarna de voor u gekozen kleur aangebracht wordt. Dit is een dubbele behandeling. De behandelprijs van een dubbele behandeling bedraagt 53,50, exclusief de prijs van het product (plantenpoeders) dat voor uw haar gebruikt wordt. Voor een dubbele behandeling is doorgaans tussen de 100 gram en 150 gram product nodig en duurt gemiddeld twee tot drie uur. 

Kleurspoeling

U kunt uw haar tussen de kleurafspraken door ook met een spoeling opfrissen. Het geeft het haar weer diepte en een mooie glans. Tijdens een spoeling wordt de warme kleurbrei met een kwast op uw haar aangebracht en blijft u tot maximaal 15 minuten aan de wasunit liggen, waarna uw haar wordt uitgespoeld en gedroogd. De behandeling duurt inclusief wassen, aanbrengen, spoelen en drogen niet langer dan een uur, en de prijs bedraagt 37,50, inclusief product.  

Oliebe Haarkuur

U kunt uw poreuze en beschadigde haar laten behandelen met een Oliebe Haarkuur. De haarkuur is een intensieve verzorging voor haar dat chemisch is behandeld; geverfd of geblondeerd. Ook als uw haar is beschadigd door zon en zoutwater of chloorwater biedt Oliebe Haarkuur een sterk herstellende behandeling voor uw haar. Het duurt tot ongeveer 30 minuten, en de prijs bedraagt 20,00, inclusief product.