Oliebe huid- en haarverzorgingsproducten

Oliebe biedt shampoo's voor verschillende huid- en haartypen. 

Oliebe biedt tevens huid- en haarverzorgingsproducten voor de normale huid (Citrus-serie) en voor de huid die extra gevoelig is, of last heeft van allergieën (Terre du Bonheur-serie). 


De producten van Oliebe zijn vrij van synthetische conserveringsmiddelen.


Alle producten zijn in de salon verkrijgbaar.


Om allergische reacties te voorkomen zijn geen conserveringsmidddelen toegevoegd aan de shampoo. Bij gebruik van de shampoo moet u derhalve opletten dat de shampoo in de fles niet wordt vervuild;

- niets aan de fles toevoegen, ook geen water

- fles na gebruik sluiten

- elke aanraking van de opening met vingers en handen vermijden

Oliebe heeft shampoo's ontwikkeld om het haar op een verzorgende manier te kunnen wassen. Er zijn drie shampoo's ontwikkeld voor verschillende typen huid en haar (Basisshampoo, Groene shampoo en Opbouwende shampoo). Er is ook een shampoo in de lijn van de Citrus-serie en de Terre du Bonheur-serie voor de gevoelige huid.

Bij aanschaf van shampoo ontvangt u de productgids met specificaties, toepassingen en ingrediënten per product, en een mengflesje. 

Alle shampoo's van Oiebe zijn sterk geconcentreerd, en moeten vóór gebruik 1:5 tot 1:10 verdund worden met water in een mengfles. Deze mengfles schudt u vervolgens flink zodat er schuim ontstaat. Het schuim spuit u tussen het (droge) haar op het hoofd. Hiermee wast u uw hoofdhuid (schedel) en niet het haar. Vervolgens spoelt u het goed uit met water.

Ga naar alle Oliebe shampoo's 

Alle producten uit de Citrusserie van Oliebe hebben een frisse doch neutrale citrusgeur, en zijn allemaal pH-neutraal. De producten zijn voor zowel huid als haar te gebruiken, en bevatten geen conserveringsmiddelen.

Shampoo, Haarkuur, Sprayconditioner, Kokoscreme, Haargel, Föhnversteviger, Krulversteviger, Haarspray, Wasgel, Make-up remover, Gezichtscreme, Huid- en haarwater (tonic) en Bodylotion. 

Er is in de Citruslijn ook een alkalische shampoo (pH 8.3) verkrijgbaar.

Ga naar alle producten uit de Citrus serie


Shampoo, Haarkuur, Sprayconditioner, Kokoscreme, Haargel, Föhnversteviger, Krulversteviger, Haarspray, Wasgel, Make-up remover, Gezichtscreme, Huid- en haarwater (tonic) en Bodylotion.


De Terre du Bonheur serie is speciaal ontwikkeld voor mensen met een extra gevoelige huid, eczeem en allergieën. 

De serie is basisch (alkalisch, met pH-waarde 8.3, door middel van potas ofwel kaliumhydroxide gemaakt), en bevat geen conserveringsmiddelen.

Wanneer je de huid reinigt wordt altijd iets van de beschermende zuurmantel verwijderd. De zuurmantel zorgt ervoor dat schadelijke stoffen niet via de huid uw systeem kunnen binnendringen. Na reiniging van de huid duurt het enkele uren voordat de zuurmantel zich heeft hersteld. Doordat de pH-waarde van de Terre du Bonheurserie (8.3) hoger is dan de pH-waarde van menselijk bloed (7.3), biedt de Terre du Bonheurserie een bescherming voor de huid totdat de zuurmantel zichzelf heeft hersteld. Schadelijke invloeden kunnen niet naar binnen, maar afvalstoffen kunnen wel naar buiten. 

De producten zijn geurloos, de bodylotion en huid- en haarwater zijn ook met rozengeur verkrijgbaar.

Ga naar alle producten uit de Terre du Bonheur serie