Veel gestelde vragen

Hoe werkt Oliebe plantenkleuring?

Plantaardige kleuren vormen een laag om het haar. Dit in tegenstelling tot chemische methodes die het haar openen en de oorspronkelijke kleur verwijderen. Door het looizuurgehalte in de plantaardige pigmenten krijgt het haar glans en stevigheid. Oliebe is geschikt voor het hele spectrum van lichtblond tot zwart haar, met behoud van de natuurlijke nuances van je oorspronkelijke tint.

Kan ik over mijn chemische geverfde haar heen kleuren?

Met de overgang van chemische haarkleuring naar natuurlijke pigmenten zal de nieuwe tint zo goed mogelijk worden afgestemd op de al aanwezige haarkleur voor een mooi en evenwichtig resultaat.

Is Oliebe hetzelfde als Henna?

Oliebe bevat een breed spectrum aan plantaardige kleurpigmenten, waarvan Henna er één is. Naast pure henna wordt bijvoorbeeld walnootschalen, koffie en kurkuma gebruikt. Voor alle door Oliebe gebruikte ingrediënten zie het overzicht

Waaruit bestaan de Oliebe plantenkleuringen?

Oliebe is een 100% plantaardig product dat wordt aangelengd met heet water en soms een scheutje appelazijn. Afhankelijk van de kleurtint worden plantendelen in verschillende hoeveelheden en menging verwerkt. Denk hierbij aan walnootschalen, bessen, koffie, kamille, kurkuma en cacao. Zie ook het ingrediëntenoverzicht. 

Kan ik mijn haar lichter laten kleuren?

Lichter kleuren zoals in blondering is niet mogelijk met planten, omdat daarvoor een chemische blondering nodig is. Echter, door de kleurschakeringen in uw eigen haar - hetgeen de basis vormt voor het resultaat - geeft het resultaat van een Oliebe kleuring een gemêleerd effect, waardoor het lijkt alsof uw haar met highlights is behandeld. 

Hoe vaak moet ik mijn haar kleuren?

Dat is een persoonlijke keuze. Voor een mooi kleurbehoud adviseert Oliebe een behandeling elke zes weken.

Voor wie is Oliebe geschikt om mee te kleuren?

Voor iedereen die het haar met natuurlijke producten wil kleuren en verzorgen.

Kan ik meerdere kleuren in mijn haar laten zetten?

De grote verschillen die met chemische kleurproducten gemaakt kunnen worden krijgt men niet met plantaardige kleuringen. De pigmenten zorgen er wel voor dat de originele kleurnuances die u van nature hebt behouden blijven in de nieuwe, door u gekozen kleur.

Dekt de plantenkleuring grijze haren?

Afhankelijk van het percentage grijs en de kleurhoogte ( blond of donker) wordt duidelijk of uw haar een enkele of dubbele kleuring nodig heeft. Oliebe boekt goede resultaten met het kleuren van witte haren. De behandeling is persoonsgebonden. Het kleuradvies is dan ook individueel

Kan ik mijn haar in alle tinten laten kleuren? 

Plantenkleuring is maatwerk. Ik geef naar aanleiding van uw wensen een kleuradvies. Het resultaat van de kleurverandering is altijd afhankelijk van de eigen haarkleur en de inwerktijd.

Hoe lang blijft de kleur in mijn haar zitten?

De kleuren slijten langzaam uit het haar na één keer kleuren. Bij herhaling ' stapelt' de kleur zich, wordt dieper en blijft langer zichtbaar.

Verkleurt mijn gekleurde haar onder invloed van de zon?

Oliebe haarkleuring legt een laagje om je haar heen en beschermt daardoor beter tegen de invloed van uv-licht. Langdurige blootstelling aan (fel) zonlicht is hoe dan ook af te raden voor je haar en lichaam.