Over mij

Mei 2019

Ik ben Louise Jonker, geboren in het jaar 1972, natuurkapper en visagist. In de zomer van 2018 ben ik gestart met het voorbereiden van de opzet voor mijn (natuurkap-)salon, nadat mijn kapper Jos Holland me vroeg of ik geïnteresseerd was in het "zorgen voor" haar klanten. Zij ging in 2019 met pensioen, en runde haar natuurkapsalon "Van Hot naar Haar" aan de Muntweg in Nijmegen.

Na een week of twee serieus overwegen heb ik de kans met beide handen aangegrepen en volmondig ja gezegd. 

Als opgroeiend kind en puber wilde ik kapster worden en heb dit om "ontelbare" redenen niet gedaan. Wel hield ik me o.a. bezig met gezond leven, Ayurveda en make-up, en heb in 2016 de jaaropleiding Visagie bij De Visagieschool in Nijmegen gevolgd. Tijdens deze opleiding kwam de module Hairstyling aan bod, en toen viel het spreekwoordelijke kwartje. 

Het kappersvak (!).  

Bloed kruipt waar het niet gaan kan, en ik ben na Jos' voorstel en na serieuze gesprekken in het voorjaar van 2018 gestart met een kappersopleiding. De diploma's behaald, en in 2019 verder gegaan met een vervolgopleiding Allround Kapper bij Facefacts Academy in Arnhem. Ik vind het zó leuk dat ik besloten heb om er 'nooit meer mee te stoppen'. Vanaf juni 2018 heeft Jos mij in haar salon ingewerkt en me de fijne kneepjes van het natuurkappersvak aangeleerd. Ondertussen volgde ik theorie- en praktijkworkshops die door de leverancier van de producten van Oliebe worden georganiseerd. In juni 2019 is Salon de Groene Spiegel geopend, en kunnen de klanten op mijn adres terecht. 

Via een omweg van een aantal jaren is de cirkel rond en ben ik waar ik wezen moet. Bij mijn kapsalon, waar met vriendelijke en plantaardige producten gewerkt wordt. Waar ik kwaliteit in de breedste zin des woords kan leveren. En mijn creativiteit en passie voor mooie dingen maken kwijt kan. Variërend van een prachtige natuurlijke haarkleur, een passend kapsel, tot een mooie flatterende make-up. Met aandacht en respect voor de klant en het product. Dit is de visie en de missie van mijn salon; de Groene Spiegel, natuurlijk mooi.

Bedankt voor het lezen, tot ziens en hartelijke groet,

Louise

Juli 2021

Dag lieve mensen, we zijn inmiddels een jaar of twee verder, en ik kan u meedelen dat door onder meer de overheidsmaatregelen ik in maart 2020 de salon heb gesloten. In juni 2021 kwam er echter heel goed nieuws, en dat was dat ik in de salon van Jaimie Hermanussen, Jaimie's Hair & Holistic Beauty mijn werkzaamheden als natuurkapper kan voortzetten! Driemaal hoera! Ik ben ontzettend blij en dankbaar met deze mogelijkheid. Graag tot ziens zeg ik. 

Lieve groet, Louise